Greqia shtyn për herë të dytë hapjen e kufijve tokësorë me Shqipërinë

400
Sigal

Ministri grek i Mbrojtjes Sociale, Nikos Hordhalias, nga Janina ku ndodhej për një inspektim në aeroportin e këtij qyteti ka bërë të ditur se kufijtë tokësorë me Shqipërinë nuk do të hapen. Nga ky rregull bëjnë përjashtim shtetasit që gëzojnë nënshtetësi greke. Sipas ministrit grek shtyrja e hapjes se kufijve tokësorë me Shqipërinë ka te beje me marrjen e mëtejshme të masave për të mbrojtur vendin nga Covid-19 pas rasteve te fundit te shfaqura ne Shqipëri. Kjo është hera e dytë që autoritetet e vendit fqinj kane shtyre çeljen e kufijve tokësorë me Shqipërinë, pas asaj qe ishte planifikuar më 15 qershor dhe tani më 1 korrik.