“Divorcet janë rritur”, të rinjtë shqiptarë nuk e kanë në plan martesën, sociologu shpjegon disa nga arsyet

61
Sigal

Sipas sociologut Gëzim Tushi, të rinjtë nuk e kanë në plan të parë martesën por karrierën dhe element të tjerë të suksesit.

“Të rinjtë nuk e kanë në plan martesën. Ata kanë në plan të parë ndjekjen e karrierë dhe gjëra të tjera si suksesi, fama. Unë nuk mendoj që duhen arsyetuar gjërat ose, ose. Që ose martesa, ose karriera. Unë mendoj që prirja individualiste është një prirje e kohëve të sotme. Martesa nuk të pengon nëse i kombinon gjërat ashtu si duhet”, tha Tushi.

Ai u shpreh se një tjetër fenomen që është vënë re është rritja e numrit të divorceve veçanërisht në qytetet e mëdha.

“Besoj që një qytetet kryesore, numri i divorceve është rritur dukshëm. Raporti i divorceve në zonat rurale dhe urbane. Në zonat urbane numri i divorceve është më i madh. Numri i divorceve të kërkuar prej femrave po rritet.

Gratë e sotme nuk janë më ato të djeshmet dhe nuk pranojnë më të jenë qenie të dorës së dytë. Ato kanë t drejtë të kërkojnë divorcin dhe të largohen dhe nga bashkëshorti i dhunshëm”, deklaroi ai.