‘BUTRINTI’/ Gjykata Kushtetuese i kërkon qeverisë ti jap aktet e UNESKO-s, Ëngjëll Agaçi refuzon: Nuk i jap!

48
Sigal

Butrinti’, ka qenë një ndër temat e cila është diskutuar në emisionin Breaking me Fiori Dardha në Top News ku e ftuar ka qenë deputetja e Partisë Demokratike, Ina Zhupa.

Deputetja u shpreh se në gjykatën kushtetuese jemi për shpalljen të paligjshëm, pra për rrëzimin e ligjit për koncesionin e Butrintit.

Zhupa nuk u ndal me aq ajo publikoi disa dokumente ku tha se gjykata kushtetuese ka kërkuar qeverisë të jap aktet e përkthyera të UNESKO-s.

Sipas deputetes së PD, sekretari i përgjithshëm  i Këshillit të Ministrave ka refuzuar ti bindet vendimet të gjykatës Kushtetuese.

Në gjykatën kushtetuese jemi për shpalljen të paligjshëm, pra për rrëzimin e ligjit për koncesionin e Butrintit. Gjykata Kushtetuese në vendimin e fundit të datës 13 shtator, ka vendosur që të detyrojë këshillin e ministrave që të na vërë në dispozicion të gjitha aktet e përkthyera të komunikimeve me UNESCO.

 Një betejë e gjatë në gjykatën kushtetuese, lajmi ekskluziv në fakt për ju është që qeveria shqiptare, këshilli i ministrave refuzon të zbatojë vendimet e gjykatës kushtetuese. 

Na sjell dhe një letër, kjo është letra e firmosur nga Engjëll Agaçi, nuk e di nëse arrij ta bëj që të shfaqet, sepse nuk jam e saktë.  në këtë pjesën e online këtu, që të dallohet saktësisht.

Kjo është shkresa po e firmosur nga Engjëll Agaçi, i cili i thotë gjykatës kushtetuese që ne nuk do t’ju sjellin asgjë nga këto që ju kërkoni, pasi që le ta bëjnë vetë le t’i gjejmë vetë pala tjetër dokumentet e UNESCO-s, pra kemi arritur në një situatë ku këshilli i ministrave e pranon vetë që ka gjëra për të fshehur e pranon vetë fakt, sepse gjithë fajtorët mundohen që përfshihen vërtetës dhe të japin sa më pak informacion për krimet që kanë bërë dhe këshilli i ministrave, në këtë rast edhe vetë fondacioni për menaxhimin e Butrintit.

Video e marrë nga Top News:

Gjatë gjithë sa kohe gjykatën kushtetuese vetëm jam fshehur. Nuk vijnë, ministrja Margariti nuk vjen në seancë 2 drejtorë të Aleksandër Sarapuli, Martin Mata nuk vijnë seancë, nuk sjellin dokumente nga unesco, ato që sjellin nuk i përkthej në mënyrë zyrtare, siç e kërkon ligji, pra bën gjithçka për të fshehur të vërtetën nga procesi i Butrintit, ndërkohë që të kundërtën bëjmë në ku thërrasin palë edhe kundërshtarin dhe i kërkojmë të vijë edhe atë.

 Fotoja që ka thënë e ka marrë Butrintin vitet përball, edhe pse ata po ashtu fshihen. Sepse unë besoj që pasuria kombëtare e Butrintit.

Në fakt kjo betejë që do fitojet nga dhe me ne fiton Shqipëria sepse ne mbrojmë pasurinë tonë kombëtare dhe fitojnë dhe gjyqtarët për të larë kartat e palës së kundërshtare që mund të çojnë fëmijët e tyre dhe nuk i interpreton njeri që ajo pasuri atje është një pasuri greke dhe nuk i thotë njeri atje që përpara tij duhet të kalosh dhe të marrësh produkte artizanale të prodhuara në kinë.

Me 1 drejtor peruan me 1 qendër vizitorësh që ndërtohet pa lejen e UNESCO s mbi rrënojat e qytetit antik, por kanë një Butrint të ruajtur sipas standardeve që kërkon UNESCO., konventa e Parisit dhe i kanë thënë që fitorja jonë është fitorja edhe juaja dhe në rast se çmendet Gjykata Kushtetuese, ajo sigurisht pastaj do të ishte edhe humbja e tyre e atyre avokatëve që janë aty për të përfaqësuar palën e këshillit ministrave dhe ADf, sepse realisht përveç pagesës, nuk fitojnë atë që është pasuria kombëtare, Butrinti.

Me letrën publike të zotit Agaçi, çfarë do të ndodhë?

Unë do ti përveç se do ta siç e publikova këtu, sepse kisha ndërmend ta publikoja në rrjetet e mia sociale, sepse sapo e mora pas reagimit publik, sepse gjithmonë kam pas aleatin tim më të madh në opinionin publik. 

Është shqiptarët, sepse ata e kanë kuptuar që nuk mund të jepet si mall tregtar, Butrinti dhe trajtohet si një plazh për të fituar njëri apo tjetri dhe për të shkatërruar historinë dhe identitetin. Unë përsëri do të vazhdoj betejën me prova me fakte gjykatë kushtetuese dhe uroj që Gjykata Kushtetuese ta refuzojë këtë shkresë.

Zotit Agaçi dhe t’i kërkojë zbatimin e vendimit të saj deri në fund dhe detyrimin e tyre përcjell çdo letër gjykatën kushtetuese të certifikuar, të përkthyer me përkthim zyrtar dhe ne bëjmë një proces kushtetues të drejtë, sepse bëhet fjalë jo për shpinë e Engjëll Agaçit, jo për bunkerin e Edi Ramës në Surrel që mund të bëjnë çfarë duan, po bëhet fjalë për pasurinë kombëtare, pasuri botërore që ua lënë trashëgimi fëmijëve tanë dhe brezave të ardhshëm dhe krenari e Shqipërisë në gjithë botën.

Në qoftë se vijnë turistët nuk vijnë për të parë as vilën e Ramës as të Agaçit po vijnë për të parë Butrintin, Gjirokastrën, Beratin pasuri në listën e trashëgimisë botërore UNESCO, që mund të përbëjnë vlerë për gjithë njerëzimin në kohë të kohërave.