Bilanci/ Të prekur me koronavirus, mbi 423 mijë persona dhe mbi 18 mijë viktima në të gjithë botën

66

Përhapet frikshëm në të gjithë botë n koronavirusi, që ka vë në tashmë në alarm gjithë popullsinë, duke shënuar mijëra viktima.

Në një projeksion të fundit të bërë nga Universiteti Johns Hopkins mund të lexosh se numri total i të prekurve nga virusi ka shkuar ne 423 121 persona, ndërkohë që në total janë shënuar 18 919 viktima.

Sipas shifrave numri më i lartë i vdekjeve është në Itali me një bilanc që vazhdon të rritet frikshëm, duke kapur 6820 viktima. Pastaj vjen Kina, Spanja, Irani dhe Franca.
Vendet me te goditura mbeten Italia, SHBA dhe Spanja.

SHBA më pas numëron 55 mijë e 330 të prekur si dhe 804 viktima. Spanja si vendi i dytë më i goditur në Europë numëron mbi 42 mijë të prekur dhe rreth 3 mijë viktima.