Ardi Veliu: Qytetarëve të zbatojnë protokollet e sigurisë. Ja 7 masat për parandalimin e përhapjes së Covid-19

300
Sigal

Ardi Veliu, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë  së  Shtetit

Ardi Veliu, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë  së Shtetit. Policia e Shtetit nëpërmjet një komunikate për shtyp u kërkon qytetarëve të respektojnë me rigorizitet protokollet e sigurisë, me qëllim për të parandaluar përhapjen e Covid-19 në popullatë.

Njoftimi i Policisë së Shtetit:

Policia apelon për qytetarët për respektim me rigorozitet të protokolleve të sigurisë, me qëllim parandalimin e përhapjes së COVID- 19. Duke marrë shkas nga numri në rritje i personave të infektuar nga virusi COVID-19, kërkojmë bashkëpunimin, mirëkuptimin dhe kontributin tuaj për parandalimin e përhapjes së këtij infeksioni. Respektoni protokollet e sigurisë, për të mos rrezikuar shëndetin e tuaj dhe të të tjerëve, distancimin social, bëni kujdes në ceremonitë festive dhe ato mortore, duke mos u grumbulluar në mënyrë masive. Mos qëndroni grumbull në ambientet e brendshme të lokaleve, bareve, restoranteve, qendrave tregtare apo marketeve dhe mos pranoni shërbim klienti nga persona që nuk kanë vendosur maska mbrojtëse dhe dorezat. Shmangni grumbullimet në ambiente publike, pasi janë në kundërshtim me protokollet e sigurisë dhe janë rrezik potencial për t’u infektuar dhe përhapur COVID-19. Cilido që është i infektuar me COVID-19, të respektojë në mënyrë rigoroze vetëkarantinimin, pasi Policia disponon të gjitha listat e përditësuara me emrat e personave të infektuar dhe do vijojë ushtrimin e kontrolleve të pandërprera për monitorimin e kësaj kategorie, duke marrë masa për cilindo që shkel këtë rregull, sipas sanksioneve ligjore në fuqi. Të nderuar qytetarë, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu, ju falënderon për mirëkuptimin dhe bashkëpunimin, tuaj për ta kaluar së bashku këtë situatë të vështirë.