Amnistia me rastin e festave të fundvitit, lirohen 1.000 të burgosur. Përfitojnë 4 mijë të tjerë

574
Sigal

Amnistia me rastin e
festave të fundvitit, pritet të përfshijë të gjithë të burgosurit, me
përjashtim të atyre që janë me burgime të përjetshme.

Burimet pohuan për Top
Channel, se aktualisht drafti është duke u hartuar në Ministrinë e Drejtësisë,
e cila me gjasa do të propozojë që të gjithë të dënuarve t’u falet nga një vit
nga dënimi që ju ka mbetur.

Janë rreth 4 mijë të dënuar që do të
përfitojnë, prej të cilëve rreth 1 mijë pritet të lirohen menjëherë.

Sipas të njëjtave burime, të dënuarit që
pritet të lirohen janë kryesisht të dënuar për vjedhje ose rilidhje të
energjisë ndërtime të paligjshme apo dhe për drejtime mjeti nën efektin e
alkoolit ose pa patente. Kjo kategori të dënuarish kanë marrë dënime penale që
variojnë nga disa muaj deri në një vit burgim dhe përfitojnë menjëherë lirimin
nga ambientet e vuajtjes së dënimit.

Ndërkohë, paralelisht me përgatitjen e
draftit, Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve po harton listat e sakta me personat
e dënuar që do të përfitojnë ulje të dënimit dhe lirimin nga qelitë e burgut,
në mënyrë që amnistia të zbatohet plotësisht para festave të fundvitit, në
frymën e të cilave po bëhet.