Alfred Cako : Iluminati dhe lidhja mes Ismail Qemalit, Zogut dhe Enver Hoxhës

169

Konspiracionisti Alfred Cako, bëri një tablo të zgjeruar të historisë së Shqipërisë të këtyre 108 viteve të fundit. Sipas Cakos, liderët politikë në Shqipëri ndër vite kanë bashkëpunuar me “Iluminatin”. Gjithashtu ai tregoi sipas tij situatën politike në Ballkan dhe lidhjet e tyre përgjatë shekujve të fundit.

“E gjithë historia kishte 300 vite që konsiderohet si past-Britania, jo ç’do gjë që dëshironte Britania realizohej po asnjë gjë e madhe nuk realizohej pa vendosur Britania. Në të gjitha ngjarjet që kanë ndodhur, duke filluar që me shpërbërjen e perandorisë turke që ne bënim pjesë, ka gisht Britania dhe Iluminati. Kush kanë qenë Masonët? Një prej tyre i cili ka marrë pjesë në Shqipëri për të organizuar popullin shqiptar në veri, ka qenë Terens Toçi, i cili përfundoi në mënyrë tragjike. Njëkohësisht ka pasur edhe disa organizime të tjera me qendër në Selanik që kanë qenë një grup patriotësh Shqiptar, që ishin çifutë, gjoja myslimanë dhe që dëshironin të rrëzonin perandorinë Britanike. Por çfarë kishte ndodhur? Kishte filluar revolucioni i dytë industrial, i cili ishte motori diesel që përdorej nafta dhe rryma alternative e shpikur nga Nikola Tesla. Burimet e naftës ishin në Lindje të Mesme që komandohej nga osmanët. Këta udhëheqës, kanë qenë bashkë me shqiptarët brenda një lokomotive dhe janë përpjekur të zënë sa më shumë kompartimente aty brenda, por shinashtruesit ka qenë Iluminati”, tha Cako.

Edhe Enver Hoxha edhe Ahmet Zogu kanë qenë agjent britanik sipas Cakos. Kreu i PPPSH u mbrojt nga britanikët për 45 vjet nëpërmjet ambasadës së Francës.

Kujtojmë se sipas këndështrimit të Alfred Cakos, bota udhëhiqet nga forca okulte të cilët janë trashgimtarë gjenetik të familjeve të vjetra mbretërore duke datuar që tek faraonët egjiptian. Ky grup okult udhëheq botën nëpërmjet shenjave dhe simboleve ndërkohë që vartësit e tyre krijojnë ligjet.