Si të parandalohet hipotiroidizmi i fshehtë

181

FUNKSIONIM I ULËT I TIROIDES/ Simptomat janë: lëkura e thatë, lodhja dhe një shtim i pashpjegueshëm në peshë

Kjo gjendje paraqitet kur gjëndra tiroide nuk prodhon sasi të mjaftueshme të hormoneve të saj. Gjendra e tiroides është një strukturë në formë fluture që ndodhet në pjesën e përparme të qafës. Hipotiroidizmi (funksionim i ulët i tiroides) ndodh kur gjëndra e tiroides nuk prodhon mjaftueshëm një substancë të quajtur hormoni i tiroides, që ndihmon për të rregulluar metabolizmin e trupit.

Simptomat 

për më tepër lexoni gazetën telegraf