Sa të rrezikuar jemi nga tensioni i syrit

182

Nëse vuani nga sëmundja e diabetit, duhet të kontrolloheni tek okulisti të paktën 1 herë në vit

Glaukoma është e lidhur me një rritje të tensionit akut ose kronik të globit të syrit, i cili ushtron një presion të lartë mbi nervin optik dhe provokon më pas atrofinë ose verbimin. Ajo manifestohet me dhimbje të forta dhe të menjëhershme të globit okular, skuqje të konjuktivës, zgjerim të bebeve të syrit, ulje të shikimit. Por, nëse nuk ndërhyhet në kohë me urgjencë si dhe me një trajtim të përshtatshëm ndodh verbimi i përhershëm dhe nëse ju vuani nga sëmundja e diabetit, duhet të kontrolloheni tek okulisti të paktën 1 herë në vit.

Çfarë është glaukoma/ndryshe tensioni i syrit, sa e rrezikshme është kjo sëmundje dhe cilat janë simptomat që e diktojnë atë?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf