Reumatizma, shkaqet dhe trajtimi

161

Ja disa gjeste që duhet të shmangni për të lehtësuar dhimbjet e sëmundjeve reumatike

Reumatizma është shkaku i dytë, pas sëmundjeve të qarkullimit të gjakut, që shkakton më tepër paaftësi për punë. Më tepër se 50 për qind e njerëzve mbi 65-vjeç vuajnë nga kjo sëmundje, ndërkohë që, kjo përqindje është më e lartë te seksi femër, në më tepër se dyfishi i rasteve sesa burrat. Artriti reumatik mund të shfaqet në të gjitha moshat, por mosha mesatare është 55 vjeç. Për këtë njohja e sëmundjeve reumatike sa më shpejt të jetë e mundur është vendimtare.

Shkaqet

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf