Prof. Tritan Kalo: Kujtesë sëmundjet infektive ekzantematike janë të shumta

769
Prof. Tritan Kalo, një nga ikonat e mjeksisë shqiptare paralajmeron të gjithë qytetarët në këto ditë të ftohta, ku sëmundja e fruthit po përhapet me shpejtësi
Ja statusi i plotë:
Kujtesë!… Sëmundjet infektive ekzantematike janë të shumta, midis të cilave një vënd jo për tu nënvlerësuar ka edhe FRUTHI. Vëndet tona fqinje si Greqia, Maqedonia, Kosova dhe Mali i Zi kanë raportuar raste jo të pakta me Fruth. Për këtë arësye si dhe për arësye të lëvizjve të shumta gjatë festave të fundvitit në këto vënde, çdo familjari apo kolegu që do të ndeshet me pamje të tilla, në një të sëmurë i cili 2-3ditë para këtyre shënjave ka patur edhe temperaturë, dhimbje koke, dhimbje fyti, ngjirje zëri, dobësi trupore, etj., JU LUTEM të ketë parasysh edhe këtë sëmundje, që nuk duhet nënvlerësuar për pasojat e mundëshme të saja….