Konsumimi i birrës baraz me lumturi

256
Sipas një studime, birra ju bën të jeni më të lumtur. Kosumatorët besnikë të saj duhet të kënaqen nga ky lajm, pasi ky lajm, edhe pse duket i pabesueshëm është i vërtetë! Studiuesit kanë analizuar rreth 13 mijë lloje të ndryshme të pijeve dhe ushqimeve dhe ka rezultuar që birra është pija numër një që ka aftësi të shkaktojë lumturi te personat që e konsumojnë.
Sipas hulumtuesve, kjo falë hordeninës, alkalinë natyrale e cila gjendet në birrë. Fakti që ajo shkakton lumturi, nuk do të thotë që duhet konsumuar me sasi të mëdha pasi mund të shkaktojë dëme serioze në shëndetin tuaj.