Këshilla të vlefshme si të bëheni vegjetarianë

205
Jeni duke menduar të bëheni vegjetarian? Nëse po, ju keni një shans të mirë për të bërë trupin tuaj të shëndetshëm.
“Një dietë e bazuar në bimë mund të zvogëlojë rrezikun e diabetit, presionin e ulët të gjakut, uljen e kolesterolit, uljen e rrezikut për sëmundjet e zemrës dhe goditjen e zemrës dhe mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të zorrës së trashë, gjirit, prostatës dhe kancereve të tjera”, thotë Rajiv Misquitta, një doktor i mjekësisë së brendshme në Kaliforni.
Megjithatë, kalimi në vegjetarian mund të jetë i vështirë. Ju nuk mund t’i siguroni përfitimet shëndetësore nëse zëvendësoni pulën apo viçin me ëmbëlsirë apo patate të skuqura.
Është konsumimi më i lartë i frutave, perimeve, arrave dhe produkteve të tilla ajo që siguron më shumë fibra dhe që e bënë trupin tuaj më të shëndetshëm, sipas Shoqatës Amerikane Dietetike.
Po si ta bëni këtë në mënyrën e duhur?
Ja disa këshilla për ju:
1. Hiqni dorë nga mishi gradualisht
2. Përdorni pak hekur
3. Mos harroni të përdorni vaj Omega 3
4. Shmangni ushqimet e shpejta
6. Eksperimentoni me ushqime të ndryshme deri sa të përcaktoni shijet që ju pëlqejnë
6. Thojini po Soja-s