Ju bien flokët? Ja çfarë problemesh shëndetësore mund të keni…

537

Nëse jeni duke përjetuar rënie të flokëve të vazhdueshme ao robleme të tjera më floket, atëherë ju mund të kni disa probleme me shëndetin.

Disa nga problemet që lidhen me rënien e flokëve dhe tregojnë se diçka nuk është në rregull me shëndetin tuaj janë:

Keni problem me gjëndrrat tiroide- Të gjitha folikulat e flokëve rregullohen me anë të hormoneve, që gjëndrrat tiroide lëshojnë. Nëse e keni vërejtur se flokët janë duke ju rënë vazhdimisht, atëherë ju keni probleme më këtë gjëndërr.

Ajo çfarë jeni duke ngrënë nuk mjafton- Nëse keni rënie të vazhdueshme të flokëve, atëherë ju mund të keni problem me ushqimin që jeni duke e ngrënë.

Keni mungesë të hekurit- Hekuri shtë shumë I rëndësishëm për zhvillimin normal të hekurit. Nëse trupi juaj nuk ka mjaftueshëm hekur atëherë kjo do të manifestohet me rënie të flokëve.

Keni mungesë të ujit- Hidratimi është shumë I rëndësishëm për mirëmbajtjen e flokëve.

Keni probeme me hormone- Sidomos gjatë shtatëzënisë femrat mund të përballen me rënie të flokëve.