Femrat që rrezikojnë më shumë të kenë tumor të gjirit

202

SHKAKTARËT/ Ju mund të shtoni rrezikun e sëmundjes nëse jeni mbipeshë, pini alkool dhe merrni kontraceptivë

Shkencëtarët e kancerit janë të mendimit se ne jemi në fundin e epokës së re në kërkimet mbi kancerin. Diagnostikimet dhe trajtimet më të fundit janë në rrugë të mbarë dhe me një fjalë do të thotë rritje në përqindjen e të mbijetuarve. Janë duke u bërë hapa të mëdhenj në ketë drejtim falë ndihmës së kërkimeve themelore të kryera më parë. Ekipet kërkimore synojnë të realizojnë 10 qëllime deri në vitin 2020 përkundrejt progresit, i cili do të jetë i njëtrajtshëm.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf