10 këshilla për të mos u sëmurur kurrë Shkruar Nga: Cyril Dagois – Vlerësimi u bë prej : Dr Jean-Loup Dervaux

228

Shkruar Nga: Cyril Dagois – Vlerësimi u bë prej : Dr Jean-Loup Dervaux

Të mbrohesh prej infeksioneve! 10 këshilla për të forcuar mbrojtjen imunitare dhe për të mos rënë kurrë në shtrat prej sëmundjeve

 Kujdesuni për sasitë e vitaminave dhe kripërave minerale!

Vitamina, minerale, oligo-elemente: Ata ndihmojnë organizmin për t’ i rezistuar më mirë rrufës gripale, bronshiteve dhe gastro-enteriteve. Vitamina A, e pranishme për shembull tek karota, spinaqi ose sallata, tonifikon mukozën e frymëmarrjes. “Vitamina C  e agrumeve ose e Kivit ka veti kundër infeksioneve dhe kundër lodhjes”, shpjegon doktor Jean-Loup Derveaux. Frutat vajorë përmbajnë magnezium. Kalciumi ose Zinku stimulojnë gjithashtu imunitetin tonë.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf