“Kodi i etikës”, kod i propagandës së vjetër me mjete të reja.

109

“Kodi i heshtjes”, është kodi  i propagandës së  vjetër me mjete të reja, është kodi  i një çensure shumë të rrezikshme  që synon të modelohet si  autoçensurë dhe vijë sjelljeje për mjetet e informimit publik”, deklaroi z ëdh ën ësja e Grupit Parlamentar t ë Partis ë Demokratike Jorida Tabaku.

“Qeveria Rama  po starton  duke krijuar një  sistem të mbyllur dhe të  kontrolluar  të informimit  të publikut, ku çdo gjë duhet të kalojë në vrimë të gjilpërës dhe nëpër filtrat e shumfishtë  që vendos  ky kod midis qeverisë dhe  mediave”, vuri n ë dukje z ëdh ën ësja e Grupit Parlamentar t ë PD-s ë.

Gjat ë konferenc ës p ër shtyp, Tabaku shprehu keqardhjen se ky model ka filluar të reflektohet që tani në disa media, të cilat po cungojnë dhe po shtrembërojnë këto ditë qëndrimet  e Partisë Demokratike si dhe qëndrimet e papranueshme të zotit Rama karshi opozitës në parlament.

“Partia Demokratike thekson me forcë, se Trasparenca dhe Informimi nuk janë zgjedhje, por detyrim  i qeverisë para mediave dhe qytetarëve”, tha ajo.