Ish Presidenti Bujar Nishani/ Ngritja e Gjykatës është e mirëpërcaktuar në Kushtetutë. KED-i dhe opinioni i ekspertes Aurela Anastasit

189

Ish-Presidenti Nishani: Krijimi i Gjykatës Kushtetuese është e mirëpërcaktuar në Kushtetutë

Krijimi i Gjykatës Kushtetuese dhe përzgjedhja e anëtarëve të saj është e mirë përcaktuar në Kushtetutë, shprehet ish-Presidenti Bujar Nishani. Ish-kreu i shtetit i kërkon institucioneve zbatimin e Kushtetutës. Bujar Nishani: “Mënyra sesi ndërtohet Gjykata Kushtetuese është e përcaktuar qartazi në Kushtetutë. Presidenti i Republikës, kryeministri, qeveria, Parlamenti dhe cilido tjetër, të cilin Kushtetuta e ka parë të përfshirë në këtë proces kanë një obligim të padiskutueshëm vetëm zbatimin pikë për pikë, e presje për prejse të Kushtetutës.