Edi Rama bie në 69 vota, i dalin kundra edhe 4 deputetë të vet

161
Megjithëse kjo seancë konsiderohej jetike për Edi Ramën për të treguar forcën e tij, ai ka arritur të tregojë forcë vetëm me polici.
Kjo pasi në numra është hera e parë që mazhoranca e tij bie poshtë 50 %.
Nga 140 mandate që ka Kuvendi, Edi Rama ka arritur edhe me presione dhe blerje mandatesh në vetëm 69 mandate
Mazhoranca zgjodhi kryeprokuroren e re me votat e saj.
Ajo është zgjedhur me 69 vota pro, 2 kundër e 2 abstenim. PDIU duket se nuk ka hyrë fare në votim, duke konfirmuar se ishte kundër zgjedhjes antikushtetuese.