Njihuni me mjekun më të ri në botë…

274

Balamurali Ambati është indiano-amerikani, i cili u diplomua për mjekësi duke u bërë mjeku më i ri në botë në moshën 17 vjeçare.

Në moshën 11 vjeçare, Ambati përfundoi shkollën e mesme dhe u bë bashkë-autor i një libri mbi SIDA-n. Kur kishte 13 vjeç, ai mbaroi universitetin e New Yorkut dhe pas 4 vjetësh mori diplomën e mjekut okulist.

Kur mbushi 17 vjeç, Dr. Ambati u bë profesor në Universitetin e Utahs dhe kjo kur ishte vetëm një adoleshent. Më 19 maj të vitit 1995 ai ka hyrë në librin Guiness si mjeku më i ri në botë.