Robert Shvarc/E ç’mund të kem…?” –

  143

   E ç’mund të kem në këtë orë të vonë,

  kur troket nata me gishtërinj të gjatë

  mbi xham të ftohtë të qivurit-dhomë –

  e ç’mund të kem përveç mallit të pamatë!

  E ç’mund të kem, kur s’mbushem dot me frymë,

  dhe dua ajër, qiell e hapësirë

  aromë lulesh në një livadh me brymë

  edhe Vegimin tënd të ëmbël e të dlirë!