Shezai Kasaj:Nëndetësja me flamurin shqiptar, sfidoi Flotën e Vl, amerikane dhe forcat greko-italiane në ujërat e Mesdheut

364

INTERVISTA/ Flet ish- komandanti i nëndetëses së dytë shqiptare, Shezai Kasaj: Shqipëria quhej mbretëresha e deteve në Ballkan

Shqipëria ishte “mbretëresha e deteve”, sepse kishte me shume nëndetëse se të gjitha vendet ballkanike”. Kështu deklaroi dje, për gazetën “Telegraf”, ish- komandanti i nëndetëses së dytë, Shezai Kasaj. Më tej ai nënvizon se, “Brigada e Nëndetëseve u krijua në shtator 1957, në Durrës, në shkollën e instruksionit dhe kjo nëndetëse u kompletua me marinarë, nënoficerë dhe oficerë”…

 Zoti, Kasaj, kur u krijua Brigada e Nëndetëseve?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf