Trump: 20 vjet pa sukses në politikën ndaj Koresë së Veriut, vetëm një gjë do funksionojë

215
Presidenti Donald Trump tha dje se çdo përpjekje për të zgjidhur çështjen e Koresë së Veriut ka dështuar për më shumë se dy dekada.
“Vendi ynë ka qënë i pasuksesshëm në ballafaqimin me Korenë e Veriut për 25 vjet, duke dhënë miliarda dollarë dhe duke mos marrë asgjë mbrapsht”, tha presidenti në Trump në “Twitter”.
Deklaratat e reja të presidentit Trump janë sugjerimet e tij më të fundit, se mund të ndryshojë politikën amerikane që synon të pengojë Korenë e Veriut të zhvillojë armë bërthamore pa konfrontime.
Të shtunën zoti Trump shkroi në Twitter se “presidentët e kaluar amerikanë kanë biseduar me udhëheqësit e Koresë së Veriut, duke bërë marrëveshje dhe duke paguar sasi të mëdha parash… dhe kjo nuk ka funksionuar, marrëveshjet janë shkelur para se të thahej boja, duke i vënë në lojë negociatorët amerikanë. Më falni, por vetëm një gjë do të funksionojë!”
Nuk është e qartë se çfarë donte të thoshte presidenti, por komentet e tij duket të sugjerojnë se ai iu referohet veprimeve ushtarake.