Tregtia SHBA-Kinë, presidenti kinez del kundër: Nuk jam për “Luftë të Ftohtë” me Donald Trump

198
Presidenti kinez Xi Jinping paralajmëron qëndrimin kundër “mentalitetit të luftës së ftohtë”, ndërkohë që përpiqet të hapë ekonominë e vendit.
BBC raporton se fjalimi i tij në Forumin e Boaos për Azinë, duket se është një tentativë për të qetësuar marrëdhëniet tregtare me Amerikën.
Ai u zotua të shkurtonte tarifat e importeve për makinat dhe kërkesat e relaksit për firmat e huaja që investojnë në Kinë.
Por ka disa specifika kur mund të ndodhin ndryshimet.
Presidenti kinez Xi Jinping pëlqen të pozicionohet si kampion i globalizmit. Ai vazhdimisht e bën një gjë të tillë gjatë fjalimeve në forumet ndërkombëtare dhe kjo është periudha më e mirë për ta bërë një gjë të tillë, duke patur parasysh marrëdhëniet tregtare SHBA-Kinë.