Njihuni me artistin Turk që tregon dallimin mes dy botëve

333

‘Jam Ugur Gallenkus dhe jetoj në Stamboll, Turqi. Jam duke u përpjekur të tregoj çështjet e rëndësishme me të cilat po përballet bota, të tilla si padrejtësia sociale dhe lufta, duke vendosur dy fotografi krah për krah brenda një kornize të vetme. Duke bërë këtë, unë dua të tregoj kontrastin midis dy botëve të ndryshme ku jetojmë.

Unë fillova punën time të parë paralele në univers për një histori lajmesh. Fillova të shoh frikë dhe dëshpërim në sytë e fëmijëve refugjatë që përpiqeshin të shkonin në Evropë. Unë mendoj se ne nuk dimë asgjë për luftën, urinë dhe çështje të tjera të rëndësishme.

Sot, ju mund të jetoni në paqe, por për sa kohë që këto probleme vazhdojnë, përfundimisht mund të jeni të ekspozuar ndaj tyre. Si artist, besoj se arti është mjeshtri i të gjitha gjuhëve. Për një kohë të gjatë, arti është përdorur për të krijuar vetëdije që ndihmon në zgjimin e komuniteteve.

Doja të tregoja ndryshimin midis vendeve të zhvilluara dhe atyre të pazhvilluara. Mesazhi që dua të përcjell përmes punës sime është i gjithanshëm. Vendet e zhvilluara jetojnë në luks dhe paqe, por unë do të doja t’i kujtoj ata që njerëzit në vendet e pazhvilluara jetojnë në dhimbje, uri dhe luftë’.