Kujdes/ Nëse dëgjoni këtë emër në avion, pranë jush ndodhet një person i vdekur

590

Dihet pak se linjat ajrore transportojnë çdo vit mijëra trupa njerëzish që kanë vdekur jashtë vendit të tyre dhe i vendosën ata në një bunker të avionëve, nën karriget e pasagjerëve.

Për të shmangur përdorimin e fjalës “kufomë” në komunikim me pilotët, në kompanitë ajrore në botë, zakonisht përdoret “kodi” Jim Wilson.

Në këtë mënyrë, ekuipazhi mund të komunikojë lehtësisht me autoritetet dhe kompanitë funerale. Megjithatë, jo të gjitha kompanitë e përdorin këtë term.

Disa i referohen me inicialet HR – mbetjet njerëzore, por ata gjithashtu përdorin Jim për të komunikuar. Jim Wilson simbolizon arkivolin në të cilin trupat transportohen në trafikun ajror.  50 mijë trupa transportohen çdo vit, ndërkohë që aeroporti i Amsterdamit ka edhe morgun e vet.