Kryente operacione pa dëshirën e pacienteve, arrestohet mjeku gjenekolog

403

Një mjek nga Virxhinia është arrestuar pasi ai u akuzua për kryerjen e histerektomive dhe procedurave të tjera të panevojshme mjekësore mbi pacientët pa pëlqimin e tyre, sipas një konfirmimi federal.

Afidavit tha se një hetim mbi Javaid Perwaiz, 69 vjeç, ishte nisur në shtator 2018, pasi FBI mori një këshillë nga një punonjës i spitalit, se mjeku mund të kryejë operacione të panevojshme te pacientët.

Sipas afidavit, një pacienti u tha nga Perwaiz në vitin 2012 se qelizat prekanceroze ishin zbuluar gjatë një testimi dhe se një histerektomi do të ishte kursi më i mirë i veprimit.

Pacientja dëshironte një procedurë më të thjeshtë dhe mendonte se ata kishin rënë dakord për një operacion laparoskopik për të hequr vezoret e saj.

Në vend të kësaj, kur u zgjua nga operacioni, ajo zbuloi se Perwaiz kishte kryer një histerektomi totale abdominale dhe kishte shpuar fshikëzën e saj në këtë proces, gjë që bëri që ajo të shtrohej në spital për gjashtë ditë, tha afidavit.