1 milionë refugjatë kanë hyrë në Europë në vitin 2015

144
Numri i emigrantëve që kalojnë në Evropë nga toka dhe deti këtë vit ka kaluar një milion, thotë Organizata Ndërkombëtare e Emigracionit (IOM)
Numri përfaqëson një rritje të katërfishtë në total në krahasim me vitin e kaluar.
Pjesa më e madhe përshkohet nga deti, me më shumë se 800.000 që kanë udhëtuar nga Turqia në Greqi. Shumica janë refugjatë nga Siria, Iraku dhe Afganistani.
IOM thotë se rreth 3,695 emigrantë janë mbytur këtë vit në det apo janë zhdukur.
Moment historik simbolik u miratua të hënën, kur IOM deklaroi se numri i emigrantëve që kishin hyrë në Europë ishte 1,005,504.
Shifra përfshin shënimet përmes gjashtë vendeve të Bashkimit Evropian – Greqia, Bullgaria, Italia, Spanja, Malta dhe Qipro.
455,000 refugjatë ishin nga Siria, dhe 186.000 nga Afganistani.
Një raport i OKB-së javën e kaluar ka paralajmëruar se numri i njerëzve të zhvendosur me forcë në mbarë botën do të “tejkalojnë” 60 milionë këtë vit.