Vrasje në kampin Al-Hol në Siri, ku po mbahen edhe fëmijët shqiptarë

227

Në një nga kampet që ka numrin më të madh të familjarëve të pjesëtarëve të grupit militant Shteti Islamik në Siri, Al-Hol, raportohet se ende është e fuqishme bindja ekstremiste mes grave dhe fëmijëve të pjesëtarëve të IS-it.

Monitoruesit ndërkombëtarë raportojnë për mungesë të sigurisë brenda këtij kapmi si dhe besnikërinë ndaj praktikave ekstremiste që shpërfaqin gratë dhe fëmijët që jetuan në territoret që kontrollonte grupi militant IS.

Përderisa burrat janë të burgosur në vende të tjera jashtë kampit, siç shkruan Uashington Post, brenda hapësirave të kampit Al-Hol, gratë e pjesëtarëve të IS-it janë duke iu qëndruar besnik praktikave që aplikonin në kohën sa jetonin nën administrimin e grupit militant Shteti Islamik.

Të dy fëmijët vazhdojnë të mbesin në kampin Al-Hol së bashku me gjyshen e tyre që shkoi atje në përpjekje për t’i kthyer fëmijët në shtëpi.

https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2019/07/a/a8/a84432da-fed7-4390-bb55-12c11c72e0c6_manifest.mpd