Banorët e Unazës letër Leyla Moses: Na ndihmoni të shpëtojmë familjet tona nga projekti korruptiv

232

Banorët e Unazës së Re në Tiranë i kanë dërguar letër të hapur përfaqësueses së diplomacisë Amerikane në vendin tonë, Leyla Moses-Ones.

Në letër shkruhet se prej një viti ata vijojnë protestat kundër projektit korruptiv i cili është në këtë moment nën hetim.

Banorët shprehen se do ti mbrojnë shtëpitë e tyre pasi në bazë të ligjit tenderi është i korruptuar dhe askush nuk mban përgjegjësi. Gjithashtu, banorët kanë kërkuar ndihmën e Moses pasi shteti po shkel të drejtat e tyre.

“Ne me përulësi kërkojmë ndihmën tuaj për të shpëtuar foshnjat tona familjet tona nga forca dhe korrupsioni.”

Letra e plotë:

Për Shkëlqesinë e saj Leyla Moisiu-Ones

Ne njerëzit e unazës së re (unaza e re) në tiranë kemi protestuar për më shumë se një vit, çdo ditë kundër një projekti korruptiv i cili është në këtë moment nën hetim por ende askush nuk është mbajtur përgjegjës.

Për më tepër, tenderi i ri i të njëjtit projekt është konstatuar se ka thyer ligjin pasi kompania e cila duhet të mbikëqyrë punën e kompanisë Salillari ka një partneritet të mëparshëm me Salillari

INK është duke u paguar për të mbikëqyrur Salillarin në një projekt noter PPP në MILOT MORIN dhe pagesa bëhet 50 përqind nga qeveria dhe 50 përqind nga Salillari që është një konflikt i madh interesi.

Ligji ndalon kompanitë që kanë partenrship të mëparshme të mbikëqyrin njëri-tjetrin në tenderët e tjerë.

Kjo do të thotë që askush nuk është duke mbikëqyr punën e kompanisë Salillari në tenderin e unaza e re.

Kjo u bë publike gjithashtu nga partia Demokratike dje në një statut publik.

Është me rëndësi thelbësore që Prokurori i Përgjithshëm të fillojë një hetim për këtë çështje.

Sidoqoftë, ajo që po ndodh është se ata po shkojnë me planet për të dëbuar me forcë nga shtëpitë tona.

KB e ka konsideruar si të pafalshme pasi është një shkelje e të drejtave të njeriut

Ne po kërkojmë dialog me qeverinë, por ata nuk pranojnë më shumë se një vit të flasin për jetesën tonë

KB thotë qartë se për të shmangur konfliktin qeveria duhet të diskutojë me komunitetin

Ne besojmë në vlerat e fredomës së demokracisë dhe ligjit mbi gjithçka.

Ne besojmë fuqimisht se SHBA mbrojtësi i këtyre vlerave të bekuara nga Zoti mbron njerëzit që ndajnë këto vlera

Shpresojmë thellësisht se ju mund të ndërhyni në kërkesën tonë të vetme në këtë pikë atë të dialogut me qeverinë e Shqipërisë dhe jo me forcë.

Ne do t’i mbrojmë shtëpitë tona pasi në bazë të ligjit shqiptar ky tender është i korruptuar dhe askush nuk mban përgjegjësi, ku ka pasur falsifikime të dokumenteve të sekretarit të shtetit në Delaëere

Ju lutemi me përulësi të kërkojmë ndihmën tuaj, qeveria jonë po shkel të drejtat e njeriut.

Një pretendim i tillë mbështetet nga KB

Ne me përulësi kërkojmë ndihmën tuaj për të shpëtuar foshnjat tona familjet tona nga forca dhe korrupsioni.

Zoti i Zotit qoftë me ne dhe Zoti i bekoftë shtetet e bashkuara të Amerikës

Ndihmë

Populli i Unaza e Re