Zyrtare/ Merret vendimi i rëndësishëm për Ligue 1 në Francë, ja çfarë ndodh me sezonin e ardhshëm

48

Ligue 1 në Francë nuk do të ndryshojë formatin e saj në sezonin e ardhshëm. Në këtë mënyrë ka rënë zyrtarisht ideja, që kampionati elitar i futbollit francez të luhej me 22 skuadra. Kjo ishte edhe një kërkesë e Këshillit të Shtetit, që vulosi vendimin e polemizuar të qeverisë dhe Federatës për të pezulluar sezonin që në fund të muajit prill.

Ligue1 Scaled E1592928398634

Vendimi i fundit pritet të shoqërohet sërish me padi në gjykata. Kjo pasi Amiens dhe Toulouse shpresonin të qëndronin në Ligue 1 edhe në sezonin e ardhshëm.