Tumori i qafës së mitrës, ja si t’i shpëtoni rrezikut

562
Sigal

Nëse zbulohet herët, ky lloj tumori mund të shërohet. Për evidentimin e tij është kontrolli i rregullt dhe Pap- testi

Tumori i qafës së mitrës është njëri nga llojet më të shpeshtë të tumorit që i kap organet gjenitale të femrave. Pas tumorit të gjirit, kjo është arsyeja e dytë më e shpeshtë e vdekjes nga tumori tek femrat. Tumori i qafës së mitrës e zë pjesën më të poshtme të mitrës, e cila quhet cerviks. Cerviksi lidhë vaginën me qafën e mitrës. Tumori paraqitet kur qelizat abnormale të cerviksit rriten pa kontroll. Për fat të mirë, nëse zbulohet herët, ky lloj tumori në të shumtën e rasteve mund të shërohet. Mënyra më efikase për zbulim me kohë të kësaj sëmundje të tmerrshme është kontrolli i rregullt dhe Pap-testi.

Simptomat

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf