SPONDILIATROZA-Si të evitojmë dhimbjet

528
Sigal

ja disa metoda për të evituar dhimbjet e SPONDILIATROZËS

1-Çdo mëngjes duhet të bëni të
paktën 15 minuta ushtrime për muskujt e qafës.
2-Duhet të bëni në darkë dush me temperaturë mesatare.
3-Duhet të evitoni stresin dhe dëgjimin e televizorit me zë të lartë.
4-Pirja e çajrave të ndryshëm, veçanërisht me mente, bën mirë për sëmundjen.
5- Ecja, shëtitjet pasditeve ndihmojnë për një gjumë më të mirë.
6-Zgjedhja e dyshekut, e jastëkut duhet të jetë e kujdesshme, në mënyrë që ato
të përshtaten me masën e qafës.
7-Kurimi i sëmundjes ka për bazë kortizonin.
8-Për të hequr dhimbjen nuk duhet të pini asnjëherë paracetamol dhe aspirina.