Si mund të parandalohet çrregullimi i zemrës tek personat me diabet

485
Sigal

SËMUNDJET E ZEMRËS DHE DIABETI / Shkaktarët, mënyrat e trajtimit, shenjat e çrregullimit dhe masat parandaluese

Sëmundja e zemrës është e shpeshtë tek njerëzit me diabet. Statistikat nga Shoqata Amerikane e Zemrës vlerësojnë se sëmundjet e zemrës dhe sulmet në tru janë përgjegjëse për 2/3 deri në ¾ e vdekjeve në mesin e personave me diabet. Derisa të gjithë njerëzit me diabet kanë shanse të rritura të zhvillimit të sëmundjes së zemrës, kjo është më e shpeshtë tek ata me tipin 2 të diabetit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf