Rezonanca Magnetike, kur kryhet, si bëhet ekzaminimi dhe sa e rrezikshme është

3846
Sigal

Përdoret për të zbuluar problemet, siç janë tumoret, gjakderdhjet, lëndimet, sëmundjet e enëve të gjakut apo infeksionet

Rezonancës Magnetike (RM, MRI) dhe Tomografisë së Kompjuterizuar (TK, CT), bëhen për shumë arsye. Këto përdoren për të zbuluar problemet, siç janë tumoret, gjakderdhjet, lëndimet, sëmundjet e enëve të gjakut apo infeksionet. RM mund të bëhet për të dhënë informata shtesë rreth problemeve të gjetura me Rëntgen, Ultrazë apo TK.

RM dhe TK mund të bëhen për:

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf