Pse për disa femra seksi është i dhimbshëm?

668
Ka kaq shumë fjalë për ta përshkruar një marrëdhënie intime, por “e dhimbshme” është fjala që askush nuk do të donte të zgjidhte për të përshkruar marrëdhënien e vet.
Seksi duhet të jetë gjithnjë i pëlqyeshëm nga të dy partnerët dhe mos të shkaktojë pakënaqësi.
Vaginizmi (dmth dhimbja gjatë ampleksit) është një problem me një komponent të madh emotiv dhe janë të shumë të pakta rastet, kur depërtimi shkakton dhembje për shkak të një forme jo të zakontë të vaginës.
Në pjesën më të madhe të rasteve, vaginizmi mund të varet nga një traumë e kaluar (raporti i parë i dhunshëm dhe i dhimbshëm, një edukatë e rreptë dhe shtypëse), ose nga tensione dhe shqetësime të tipit psikologjik.
Dhe të këmbëngulësh në raste të tilla vetëm sa i keqëson gjërat.
Sigal