Portokalli i kuq lufton tumorin, ul nivelin e triglicerideve dhe insulinën në gjak

514
Sigal

Studimet e fundit në fushën e biologjisë molekulare kanë treguar lidhjen mes ushqimeve dhe sëmundjeve të trupit

Lidhja mes ushqimit dhe tumorit njihet prej kohësh: mendohet se rreth një e treta e tumoreve “lindin” në tavolinë. Studimet e fundit në fushën e biologjisë molekulare kanë treguar lidhjen mes obezitetit e tumorit, si dhe domosdoshmërinë e kufizimit të kalorive për të shmangur mbipeshën dhe për të qenë në formë. Në bazë të marrëdhënies ushqim-tumor qëndrojnë disa mekanizma metabolikë: sot dimë që një ushqim i caktuar mund të nxisë ose të frenojë shfaqjen e një sëmundjeje.

Specialistët 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf