Njihuni me përfitimet e gjethes së fikut në organizmin tuaj, ja sëmundjet që kuron…

1447
Sigal

Pirja e një lëngu të përftuar nga gjethet e fikut janë gjithashtu shumë të dobishëm për të luftuar tensionin e lartë, por edhe për rregullimin e hormoneve dhe yndyrës.

Gjithkush e di se fiku është një nga frutat e ëmbla që konsumohet në mënyra të ndryshme nëpër botë. Por pak e dinë se kësaj bime nuk i pëlqehen vetëm vlerat e mira të frutave të tyre, por edhe vetitë e jashtëzakonshme shëruese të gjetheve të saj.

Në antikitet në fakt gjethet e fikut janë përdorur si një ilaç për sëmundje të ndryshme, duke çuar në rezultate që sot do të duket e pabesueshme.

Gargarja e thjeshtë me ujë të ngrohtë dhe gjethe fiku të nxehtë janë një trajtim shumë efektiv për dhimbje dhëmbi dhe kollë.

Pirja e një lëngu të përftuar nga gjethet e fikut janë gjithashtu shumë të dobishëm për të luftuar tensionin e lartë, por edhe për rregullimin e hormoneve dhe yndyrës.

Kjo nuk është e gjitha: gjethet e fikut kanë ndër karakteristikat e saj aftësinë për të zvogëluar rrezikun e zhvillimit të problemeve të muskujve ose kancerit.

E fundit por jo më pak, në mes përfitimeve të dobishme të gjethes së fikut është gjithashtu për të reduktuar sasinë e insulinës të nevojshme për njerëzit që vuajnë nga diabeti.