Kurat popullore që qetësojnë spondiloartrozën lombare dhe cervikale

516
Sigal

I sëmuri ndien dhimbje në bel dhe nuk mundet të përkulet dot. Këto dhimbje shpesh pengojnë edhe frymëmarrjen

Është një sëmundje e shpeshtë. Pjesa e shtyllës kurrizore që preket më shumë është ajo e belit dhe e kërbishtes. I sëmuri ndien dhimbje në bel dhe nuk mundet të përkulet dot. Dhimbja mund të përhapet nga fundi i belit, deri në afërsi të bishtit të vetebrës së fundit. Dhimbja shkon deri tek zverku i qafës. Kur bën radiografinë e shtyllës kurrizore, vertebrat duken si të ngrëna, si sqep zogu, apo si sopatë druvari. Këto dhimbje shpesh pengojnë edhe frymëmarrjen. Këto të sëmurë kanë dhimbje të forta.

Shenjat e sëmundjes

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf