Kujdesi për hernien diskale dhe dhimbjet e mesit

270

Këshilla/ Dhimbja të kalojnë me pak qëndrim në shtrat ose me një paracetamol, shmangni jetën sedentare

Dhimbjet e mesit, tashmë janë bërë të njohura, veçanërisht në vendet, ku njerëzit punojnë në ambiente të mbyllura dhe të automatizuara, ku mbizotëron jeta sedentare. Këto dhimbje nuk janë problematike dhe kalohen lehtë, por nuk duhen neglizhuar nëse përsëriten, ndërsa dhimbjet nga e hernia diskale janë më të rralla. Rastet kur duhen përdorur ilaçet dhe ndërhyrjet kirurgjikale i shpjegojmë në materialin e mëposhtëm.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf