Këto janë arsyet që iu keni shpesh dhimbje koke

68
Sigal

Sheqer i ulët në gjak

“Ky është një shkaktar i fuqishëm i dhimbjes së kokës, kështu që mos u tundoni të anashkaloni mëngjesin dhe të filloni ditën tuaj pa asgjë në rezervuar”, thotë Booton.

Zakonet e parregullta të gjumit

Shumë prej nesh do të kenë dhimbje koke për shkak të një çekuilibri në modelet tona të gjumit.

Përdorimi i tepërt i ilaçeve kundër dhimbjeve

“Rreth 25% e pacientëve të rinj që shoh vuajnë nga dhimbje koke nga përdorimi i tepërt i ilaçeve”, thotë Booton. Kjo mund të ndodhë nëse e keni zakon të pini rregullisht qetësues, sepse kur nivelet bien, truri juaj e interpreton atë si dhimbje.

Kafeinë

Është e lehtë të konsumosh nivele të larta të kafeinës pa e kuptuar. Kafeina është një qetësues i mirë më vete, kështu që mund të keni dhimbje koke nga përdorimi i tepërt në të njëjtën mënyrë si nga qetësuesit, thotë Booton. Minimizoni rrezikun duke kaluar te pijet pa kafene ose bimore dhe fruta.

Dieta

Për disa njerëz, ushqimi mund të veprojë si një nxitës për dhimbje koke, por nuk ka shumë studime për të treguar se çfarë mund ose nuk mund të shkaktojë migrenë në çdo rast.

Kombinimi i nxitësve

Booton gjithashtu beson se ne duhet t’i kujtojmë vetes ‘teorinë e pragut të shkaktuesve. “Ju mund të jeni duke kaluar një periudhë stresi në punë, duke kaluar orë të gjata, duke lënë mënjanë vaktet, duke kaluar netë vonë dhe duke pirë më shumë se zakonisht, dhe rezultati është dhimbje koke.