Kemi vepruar gabim! Ja pse nuk duhen mbajtur vezët në derën e frigoriferit

522
Sigal

Nëse blini një frigorifer të ri ju do të keni një pajisje të vogël e cila shërben për mbajtjen e vezëve. Së fundmi, ekspertët kanë zbuluar se vendi ku i vendosim vezët në frigorifer është shumë i rëndësishëm pasi mund të dëmtojë rënd shëndetin.

Kur është fjala për vezët, ekziston një debat i madh se ku duhet të mbahen, disa thonë në frigorifer dhe të tjerët që thonë jashtë tij.

Konsensusi i përgjithshëm është që të ruhen vezët në frigorifer, por jo në raftet e vezëve që gjenden zakonisht në derën e frigoriferit. Kjo bën dallimin midis vezëve kafe dhe të bardhë. Pse ky rregull? Sepse vendosja e vezëve në derën e frigoriferit mund t’i ekspozojë ato në temperatura të luhatshme kur hapni dhe mbyllni derën gjatë gjithë ditës. Kjo, nga ana tjetër, i bën ato të prishen më shpejt