Sigal

Nëse kohëve të fundit keni vënë re se po ju bien flokët, mos bëni panik kjo mund të jetë shenjë e ndryshimit të motit.

Është e zakonshme që gratë të përjetojnë një humbje të flokëve çdo ditë, sipas Dr Nicola Clayton të Shoqatës Britanike të Dermatologëve, por rënja mund të rritet gjatë vjeshtës më së shpeshti në mes të shtatorit dhe nëntorit.

Sasia mesatare e humbjes së flokëve vlerësohet të jetë 100 qime në ditë, pavarësisht nga lloji i flokëve, sipas Dr Clayton,

“Shkaqe të tjera mund të jenë mungesa ushqyese si vitamina D, anomalitë e gjëndrës tiroide, stresi, dieta dhe arsye të tjera akute të shëndetit “, shpjegon Dr Clayton.

Vlen të përmendet se flokët e ngjyrosur, larja e rregullt me ujë të klorit dhe duke aplikuar tretmane të nxehëta ose kimikateve relaksuese mund të dëmtojnë flokët që çojnë deri në rënje.

Ju duhet të vizitoni mjekun tuaj ose dermatologun e specializuar për humbjen e flokëve nëse mendoni se mund të përjetoni një nga këto kushte, ose nëse humbja e përgjithshme e flokëve vazhdon.

Ata do të jenë në gjendje t’ju referojnë për analiza për të trajtuar shkaqet e mundshme themelore, për shembull një test gjaku mund të identifikojë mangësitë ose funksionet anormale të tiroides, duke i bërë ato më të lehta për tu trajtuar.