Sigal

E dëshme për shëndetin por e dobishme për flokët. Një eksperimet i kryer së fundmi treguar se kripa kontrollon funksionimin e gjëndrave.

Mjaftojnë vetëm dy lugë caji kripë në shmapo dhe rezultet do të jenë të dukshme që nga aplikimi i pare.

Kripa arrin të luftojë zbokthin, aq të urryer nga të gjithë, duke nxitur qarkullimin e gjakut në lëkurën e kokës, gjithashtu stimulon rritjen e flokëve dhe parandalon rënien e tyre. Në treg ju mund të gjeni shumë lloje të kripës shkruan noa.al.

Çdo lloj kripe përmban klorid natriumi. Ajo që rekomandohet më shumë se çdo tjetër është kripa e detit, pasi ajo mbetet më e dobishme për flokët.