Ja cilat janë dobitë që na sjell konsumimi i specit djegës

693
Sigal

Specat djegës mbrojnë nga sëmundjet kardiovaskulare, zvogëlojnë rrezikun e sulmit në zemër, goditjet në tru, reduktojnë ndikimin negativ të kolesterolit etj.

Speci djegës përdoret në mjekësinë moderne, në rend të parë, për zbutjen e dhembjeve të pacientëve që vuajnë nga artriti dhe diabeti. Mirëpo, speci djegës nuk është e vetmja mëlmesë e cila ndikon pozitivisht në organizmin tonë. Speci është i pasur me vitaminë C, e cila mbron nga infeksionet. Gjithashtu, te speci gjendet në sasi të mëdha vitamina E, të cilës i atribuohet edhe vetia afrodiziake, që ka të bëjë me përmirësimin e funksioneve seksuale. Por përtej shijes pikante, speci ka edhe një sërë funksionesh terapeutike, të cilat jo të gjithë i njohim.

Mbron zemrën tuaj

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf