Infarkti i miokardit, simptomat e para dhe si mund ta parandalojmë

660
Sigal

INTERVISTA/ Flet për “Telegraf”, Dr. Muhamet Kondi, mjek kardiolog në Tiranë

Infarkti i miokardit është ndoshta sëmundja e parë në listën e sëmundjeve që paraqesin rrezikshmëri dhe mbart në vetvete të papritura të shumta. Infarkti miokardial, e njohur në popull si pika në zemër, është nekrozë e parikthyeshme e muskulit kardiak që shkaktohet si pasojë e një ishemie të zgjatur. Por se cilat janë simptomat e sëmundjes, gjinia më e prekur dhe faktorët që ndikojnë në shfaqjen e tij i shpjegon në një intervistë për Suplementin Shëndetësor, dr. Muhamet Kondi, mjek kardiolog…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print