Dy metodat e fundit kirurgjikale për heqjen e gurëve në veshka. Ja kujt i aplikohen

410

Sipas madhësisë së gurit vendoset se cila teknikë do të përdoret. Çfarë duhet bërë para dhe pas operacionit

Gurët në veshka hasen më tepër tek meshkujt. Simptomat janë dhimbje (në stomak, dhimbje inguinale, shpesh edhe në bark); përzierje në stomak, fryrje në bark, urinim i shpeshtë, djegie gjatë urinimit dhe hematuri (urinim me gjak). Diagnoza përcaktohet pasi janë bërë kontrollet e BT, IVP dhe ekografisë (Ultrasonografia). Kurimi bëhet duke pasur parasysh vendndodhjen e gurëve në veshka, madhësinë e tyre, fortësinë e gurëve dhe strukturën anatomike të veshkës.

1-Çfarë është operacioni Nefrolitotomi Perkutane (PNL,PCNL)

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf