Diabeti në stinën e dimrit, rrezik për shumë sëmundje

402
Sigal

Diabetikët, qoftë atyre që vuajnë nga diabeti tip 1 apo tip 2, duhet të jenë të kujdesshëm të mos neglizhojnë simptomat që shfaqen

Diabetikët dhe sidomos ata që vuajnë nga diabeti i sheqerit tip 2, mund të shfaqin ndërlikime serioze gjatë stinës së dimrit, nëse nuk tregohen të kujdesshëm. Mjekët shpjegojnë se, me çfarë mund “të ndeshen” diabetikët gjatë ditëve të ftohta dhe japin disa këshilla se si mund të përballohet pa probleme kjo periudhë. Diabetikët dhe sidomos ata që vuajnë nga diabeti tip 2, përveç diabetit të sheqerit kanë dhe sëmundje bashkëshoqëruese, që nuk lidhen me diabetin. Kështu këta diabetikë mund të jenë me bronkopneumonipati kronike, d.m.th sëmundje kronike të mushkërive, të cilat gjatë dimrit acarohen duke dhënë: marrje fryme, kollë me gëlbazë, çrregullime në gjakun periferik, etj..

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf