Çaji i mentes ilaçi më i shëndetshëm kundër dhimbjes së kokës

310
Çaji i mentës është një nga ilaçet më të mira natyrale kundër dhimbjes së kokës dhe një ndër armiqtë më të mëdhenj të shtresave dhjamore.
Përveç që ka një ndikim pozitiv në sistemin respirativ, mentja është ushqim ideal për personat me pengesa të tretjes, që nuk është një dukuri befasuese të shumica e njerëzve. Zëvendësues i mirë i mentës është edhe vaji i livandës. Aplikoni disa pika në një pecetë letre dhe kohë pas kohe merrini erë.
Mentja është po ashtu njëri ndër armiqtë më të mëdhenj të shtresave dhjamore. Duke qenë se ka aromë specifike menta zvogëlon dëshirën për cigare. Për këtë arsye në treg ka gjithnjë e më shumë cigare me shije të mentes.
Nëse edhe ju keni vendosur ta zvogëloni nikotinën, ju rekomandojmë ta përdorni këtë bimë. Çaji i mentës forcon nervat dhe vepron si qetësues. Nëse nuk jeni adhurues i kësaj pije, në vend të çajit përdorni vajin eterik me bazë të nanës, i cili mund të përdoret si freskues i ajrit.
Sigal