Ataku i zemrës dhe hipertensioni

455
Sigal

Hipertensioni nuk është një sëmundje që mund të kurohet, por mund të kontrollohet

Presioni i gjakut është një matje e forcës së gjakut tuaj që ushtrohet mbi muret e enëve të gjakut ndërkohë që ajo udhëton nëpër trupin tuaj. Leximi i presionit tuaj të gjakut është e shprehur në dy numra, për shembull 120/80. Numri i parë tregon presionin sistolik të gjakut, numri i dytë tregon presionin diastolik të gjakut.

Çfarë është presioni i lartë i gjakut?

Presioni i lartë i gjakut në mënyrë mjekësore njihet si hipertension dhe është termi që është përdorur për të përshkruar presionin e gjakut dhe që normalisht është më e lartë se 140/90.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf